2 documentaires die je moet zien als je van triathlon houdt

Artikelfoto

Door de coronacrisis zijn we bijna vergeten hoe het ook alweer voelt om deel te nemen aan een wedstrijd. Gelukkig schiet Red Bull te hulp met twee heuse triathlon-documentaires. Op deze manier komt de hele wedstrijdervaring in één blik helemaal terug!


Two Fast
De eerste documentaire (39 minuten) heet Two Fast en gaat over de twee triathlonlegendes Natascha Badmann en Daniela Ryf. Beide atletes hebben in hun sportcarrière Ironman Hawaï op hun naam gezet. Two Fast staat stil bij hoe ze dit deden.


Badmann (1966) en Ryf (1987) komen uit Zwitserland. Badmann, ook wel bekend als de ‘The Swiss Miss’ won zes keer Ironman Hawaï en driemaal Ironman South Africa. Ryf (hoofdfoto) zette onder andere Ironman Hawaï van 2015 tot en met 2018 op haar naam.


Bekijk Two Fast


The Swiss Miss

Natascha Badmann.


Iron to the core
De tweede documentaire van Red Bull heet Iron to the core (13 minuten) en gaat over de Duitser Sebastian Kienle. Deze atleet (geboren in 1984) won onder andere het Ironman World Championship in 2014.


Kienle kwam al in aanraking met de triathlonsport toen hij 8 was. Toen hij 12 jaar was, deed hij voor het eerst mee aan een wedstrijd. In Iron to the core laat hij zien wat iemand moet opofferen om een professioneel atleet te zijn.


Bekijk Iron to the core


Sebastian Kienle

Sebastian Kienle.

Gepubliceerd in  Triathlon