Betaalbare musthaves voor openwaterzwemmen

Artikelfoto

Eindelijk! Het is weer tijd om buiten te zwemmen! Aangezien de zwembaden de afgelopen weken natuurlijk gesloten waren hebben veel triatleten het buitenwater al wat eerder opgezocht dan in voorgaande seizoenen. Gelukkig wordt het steeds warmer wat het nu nóg aantrekkelijker maakt om het buitenwater in te duiken!


Zwemmen in openwater heeft zo zijn voordelen. Het is altijd 'open', je hebt voldoende plek, het is (lekker) fris én je hoeft niet constant te draaien! Maar, er komt (qua uitrusting) wel iets meer bij kijken dan in het zwembad. Wij hebben de musthaves voor jou op een rijtje gezet. Owja, vergeet je zwembroek/badpak, zwembril en handdoek niet mee te nemen...


Wetsuit
Een goed wetsuit is natuurlijk onmisbaar zodra je buiten gaat zwemmen. Hij houdt je uiteraard warm én zorgt ook voor extra drijfvermogen. Zodra het water warm genoeg is kun je natuurlijk ook in je zwembroek/badpak of eventueel trisuit buiten gaan zwemmen.
Badmuts
Om goed op te vallen is het verstandig om tijdens het buiten zwemmen een felle/opvallende kleur badmuts te gebruiken.


Zwemboei
Ga je alleen buiten zwemmen? Zorg er dan voor dat je altijd een zwemboei bij je hebt! Op deze manier ben je goed zichtbaar voor bijvoorbeeld boten. Daarnaast zijn de meeste boeien (zoals ook dit voorbeeld) voorzien van een fluitje én kun je in de boei enkele persoonlijke spullen meenemen.


Wetsuittas
Trek je natte wetsuit uit op deze omkleedmat, waarna je hem hierin ook direct kunt inpakken! Je wetsuit zit niet meer onder het gras en zand, en de rest van je spullen worden niet drijfnat!


Omkleedponcho
Niet iedereen hoeft jouw witte billetjes te zien op het moment dat je weer je normale outfit aantrekt. Met deze poncho kun je jezelf eenvoudig omkleden zonder dat je jezelf letterlijk bloot geeft aan de overige badgasten.


Gepubliceerd in  Uitrusting Zwemmen