Triathlonkoppels: de voor- én nadelen

Artikelfoto

Wist je dat er (net als wij) heel veel triathlonkoppels zijn? Dat is ook niet zo gek, want triathlon is nou eenmaal een hele leuke en veelzijdige sport! Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen om allebei dezelfde passie te hebben, wij hebben enkele op een rijtje gezet.


1. Triathlon = a way of life

Triathlon is niet alleen een sport, het is een leefstijl. Al die uren sporten vergen heel wat van je privéleven. Een partner die dezelfde passie heeft begrijpt je maar al te goed en dat is met een sport die veel tijd kost wel zo handig! Je kunt elkaar steunen, ook als het misschien even tegen zit. En wat is nu mooier dan jouw wederhelft -lekker plakkerig- te kunnen omhelzen na de finish?


2. Een berging vol met fietsen

Je hebt geen discussie dat jij (naast je normale stadsfiets) nog 2 of 3 andere fietsen in de berging hebt! Want natuurlijk heb je naast je racefiets ook nog echt een triathlonfiets nodig... en wat dacht je van een gravelbike? Jouw triathlonpartner-in-crime begrijpt dat maar al te goed!


3. Jullie spreken dezelfde taal

Je hoeft je partner niet uit te leggen dat 'vogeltjes kijken' niets te maken heeft met een nieuwe hobby als vogelaar. Ook termen zoals 'brick training', HiiT, en VO2Max roepen geen vraagtekens op. Wel zo handig!


4. Vakantie bagage

Het is voor jullie heel normaal dat de helft van je koffer of auto zit volgeladen met sportspullen. Liever een paar 'gewone' shirtjes minder, dan geen plek voor je hardloopschoenen, toch?! Dat snapt iedereen...


5. Wassen, wassen, wassen

'Zit de wasmachine nu al weer vol met sportkleding?' Deze vraag zal je niet snel krijgen als je partner ook een triatleet is. Want zeg nou eerlijk, dat is toch echt de allerbelangrijkste was die gedaan moet worden?!


6. Paincave

Géén discussie of een van de kamers in huis 'opgeofferd' moet worden als sportkamer a.k.a. paincave! Hebben jullie geen kamer over? Een 'painhoekje' in de woonkamer volstaat ook!


7. Uitslapen, wat is dat?

Uitslapen in het weekend? Liever vroeg de deur uit voor een lange fietstocht of een duurloop bij zonsopgang. Beter kun je de dag toch niet starten?


8. Havermout!

Zonder commentaar staat de kast vol met havermout, en de koelkast vol met kwark. En is de chocomel voor de kinderen? Ben jij gek, dat is hersteldrank!


Heel leuk al die voordelen, maar zijn dan er echt geen nadelen? Jawel hoor...


1. Sportvoeding

Je favoriete sportvoeding is ineens wel héél erg snel op... (Don't touch my sportreepjes!)


2. Zwiftschema

In de winterperiode moet je ineens een Zwiftschema gaan opstellen. (Tenzij jullie twee Tacx- of Wahoo-trainers kunnen veroorloven, dan is samen zweten wel weer gezellig - sweatparty!).


3. Money, money, money

Hoe leuk triathlon ook is, het kost een hoop geld... al helemaal als je in één huishouden twee triathlongekkies hebt rondlopen. Maar ach, als dat is wat jullie gelukkig maakt dan is dat het allemaal waard! Het huis verbouwen kan altijd nog.

Gepubliceerd in  Triathlon